„Știam că această adresă de e-mail are folosită de doamna Kovesi. Dacă vreți să investigăm noi cazul înainte de domnii procurori, cred că greșim. Orice lucru care mi s-a părut important în acest dosar l-am spus procurorilor”, a spus Ghiță la ieșirea de la DIICOT.
Întrebat când a fost citat, acesta a răspuns: „Săptămâna trecută”.
„Nu am multe detalii și nu pot oferi multe detalii acum, înainte să vorbesc cu procurorii. Sunt convins că acea operațiune, acea operațiune a unor agenții de spionaj străine, „Black Cube”, este în atenția procurorilor DIICOT și pentru că principala ținta a statului român a fost Laura Codruța Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială ascunsă, [email protected] , este una dintre adresele pe care cei de la „Black Cube” le-au spart”, a declarat parlamentarul la intrarea în sediul DIICOT.
„Eram obișnuiți să fim atacați prin declarații publice. (…) Mai nou, văd că se angajează companii private plătite cu bani mulți să vină să intimideze și să hărțuiască procurorii DNA. Mă referi si la Black Cube. Este o abordare nouă pentru România. Noi luptăm cu corupția la nivel înalt nu cu politicienii. Am observat că atacurile la adresa DNA s-au întețit în ultima perioadă, în special de la persoanele investigate de DNA sau de politicieni care susțin aceste persoane. Dacă e ceva ce impresionează un procurori din DNA e vorba despre efectele dramatice ale corupției nu atacurile persoanelor cercetate”, a declarat Laura Codruța Kovesi la TVR.
În acest caz, la mijlocul lunii septembrie a fost făcută o nouă reținere. Surse judiciare au declarat atunci pentru MEDIAFAX că bărbatul reținut de procurorii DIICOT în dosarul BlackCube este Daniel Dragomir, fost șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona și intimida. Daniel Dragomir este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.
În același dosar sunt cercetate alte trei persoane. Doi angajați ai firmei Black Cube, Weiner Ron și Geclowicz David, acuzați că au încercat să o intimideze pe Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, au fost arestați preventiv timp de câteva luni pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Ulterior, aceștia au fost puși în libertate, fiind cercetați sub o măsură mai puțin aspră.
Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu mai multe persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și alte persoane apropiate acesteia. În același dosar este vizată și o a patra persoană, Yossi Barkshtein.